Vídeňský Sachrův dort

Suroviny

6 vajec

50 g kakaa

80 g cukru krupice

80 g cukru moučky

špetka soli

160 g hladké mouky

160 g másla

160 g čokolády na vaření

Na potření: 

1 sklenka meruňkové zavařeniny

Na polevu:

240 g čokolády na vaření

¼ l šlehačky

Postup: 

Našleháme do pěny změklé máslo s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu do těsta. Do máslové pěny pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pak přidáme 6 žloutků a pomalu šleháme do pěny. Z bílků, špetky soli a krupicového cukru si vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pomalu spojíme a nakonec pomalu přisypeme mouku.

Těsto, které není tekuté, musí být pevně našlehané, dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 175 °C zhruba 45 minut. Vychladlý korpus rozřízneme napůl, potřeme zavařeninou. Celý korpus pak potřeme ještě zvenku, necháme na chvíli zchladit v lednici a nakonec na celý dort rovnoměrně naneseme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády. Necháme ztuhnout.

reklama
reklama

Komentáře