Vietnamská bageta bánh mi [báňmí]

Budete potřebovat

100 g pečeného vepřového, 2 lžíce kvalitní játrové paštiky, 1 lžíci majonézy, 1 střední čerstvou bagetu, půl bílé cibule pokrájené na tenké plátky, 1 jarní cibulku, snítku čerstvého koriandru, čerstvou chilli papričku, sojovou omáčku, 20 g cukru, 20 ml rýžového octa, 1 malou mrkev nakrájenou na tenké nudličky, 2 lžíce na tenké nudličky nakrájené bílé ředkve, sůl

Postup

1. Večer předem svařte 100 ml vody s cukrem, rýžovým octem a trochou soli. Do vychladlého rozvaru dejte na nudličky nakrájenou mrkev a nechte marinovat.

2. Bagetu rozřízněte. Dolní polovinu potřete na řezu paštikou, horní majonézou. Na dolní část dejte tence nakrájené vepřové, plátky bílé cibule, nasekanou jarní cibulku, chilli a čerstvý nasekaný koriandr.

3. K marinované mrkvi přidejte ředkev, promíchejte a slijte nálev. Zeleninu dejte do bagety a pokapejte sojovou omáčkou. Přiklopte ji horní částí a podávejte.   .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama