Můj kousek štěstí

Vlasové oleje jsou malý zázrak

Pro vlasy jsou oleje skvělá vzpruha. Vyživí je, dodají hydrataci a lesk, usnadní jejich úpravu nebo zabrání krepatění.


Na výběr je spousta vlasových olejů nebo jejich směsí, například arganový, moringový, marulový, habešský...


Proč si pořídit vlasový olej


Kromě olejové složky v nich jsou obsažené i různé vitaminy, například A, C, D nebo E, v některých najdete i další speciální směsi nebo přidané omega kyseliny.To všechno vlasům hríozně „chutná“ a prospívá jim to. Ocení je zejména vlasy suché, ale jejich skvělé účinky využijí i ženy s mastnými nebo velmi jemným i vlasy – stačí jen sáhnout po tom správném.


Velmi suché a nepoddajné vlasy zkrotí olej arganový.

Jak olej vybrat?

Aby byl účinek viditelný a maximální, je nutné vybrat si olej právě podle typu vašich vlasů nebo problému, který u nich potřebujete řešit. Jiné složení najdete v přípravku pro jemné vlasy, jiné pro vlasy suché, barvené nebo kudrnaté, na roztřepené konečky a podobně. Navíc oleje můžete použít několika způsoby podle toho, co zrovna vaše vlasy potřebují.

Péče před mytím

Olej jako vyživující a očišťující péči před mytím hlavy ocení jak jemné, tak suché vlasy. V takovém případě stačí nanést přiměřené množství olejíčku na pokožku hlavy a na suché vlasy a nechat ho třeba i několik hodin působit.

Olej vždy nejprve rozetřete v dlaních, aby se trochu zahřál a aktivovaly se jednotlivé jeho složky, a teprve pak ho vetřete do vlasů nebo pokožky hlavy. Pro intenzivnější kúru si můžete vlasy zabalit do nahřátého ručníku. Poté stačí vlasy pečlivě umýt šamponem – vlasy pak budou hloubkově vyživené, lesklé a očištěné.

Před konečnou úpravou

Po umytí a vysušení vlasů ručníkem vetřete menší množství oleje do délek a konečků ještě trochu vlhkých vlasů. Pak stačí vlasy upravit nebo vyfénovat jako obvykle. Tento způsob se hodí pro jemné, mastné i suché vlasy.

Moringový olej je pro všechny typy vlasů.

Expresní vylepšení vzhledu

Vzhled hlavně suchých vlasů se zlepší, když použijte pár kapek oleje do konečků nebo i do délek. Protože oleje lépe pracují ve spojení s vodou, před aplikací oleje si lehce navlhčete ruce.

Takto můžete olej použít kdykoli během dne, když máte pocit, že vaše vlasy ztrácejí hydrataci a lesk. A pokud jsou vaše vlasy suché, kudrnaté, nepoddajné nebo mají sklon ke krepatění, můžete olej aplikovat častěji a ve větším množství.

Pozor u mastných a jemných vlasů

Jak už bylo řečeno, oleje se hodí i pro masné a jemné vlasy, Tady ale buďte s aplikací opatrnější. U tohoto typu vlasů je vhodné nanášet jen opravdu malé množství a pouze do délek a konečků.

S množstvím a pravidelností to nepřehánějte, používejte ho pouze tehdy, když je to skutečně potřeba. Neplatí to jen pro případ péče před mytím, protože olej po době působení smyjete a vlasy tak nezatíží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden