Moje chvilka pohody

Výhody a rizika micelární vody

Micelární voda patří mezi nejoblíbenější produkty na odlíčení a čištění pleti.

Díky svým vlastnostem micelární voda nahradí několik přípravků: odličovač očí i pleti, pleťovou vodu či mléko a pleťové tonikum.

Tři v jednom

Síla micel si poradí i s voděodolným make-upem. Může se použít i na odlíčení řasenky a očních stínů. Micelární voda zároveň pleť i důkladně čistí nejen od líčidel, ale také od mazu a odumřelých buněk. Čištění pleti provádějte pomocí bavlněného tamponu jemnými pohyby, dále pokračujte na krk a dekolt.

Další její výhodou je pak to, že pokožku zklidňuje – kvalitní micelární voda vyrovnává pH pokožky, na rozdíl od mýdel a vody z kohoutku. Předchází tak vysoušení a pnutí. Na rozdíl od jiných odličovacích prostředků se micelární voda neoplachuje.

Čtěte etiketu

Kromě nečistot odstraňují micely z pokožky i přirozený lipidový film, a proto pokožku vysušují. Mnoho žen se také obává, že tenzidy v micelární vodě mohou pleť dráždit, způsobit dermatitidu a zhoršení stavu problematické pleti.

Některé micelární vody obsahují surfaktanty (složky podporující rozpustnost micel), alkohol nebo mají příliš vysoké pH. Abyste předešla nežádoucím komplikacím, vybírejte kvalitní produkt, který odpovídá vašemu typu pleti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden