Můj čas na kafíčko

Vyzkoušejte barvení hennou

Chcete se starat o svoje vlasy co nejšetrněji a nezatěžovat je přípravky se spoustou chemie? Pak rozhodně vsaďte na hennu!

Velice oblíbená byla už před tisíci lety ve starodávném Egyptě a její blahodárné účinky fungují stejně dobře i dnes. Co všechno s našimi vlasy henna dokáže?

Přírodní ochrana vlasů

Henna dokáže vlas obalit tenoučkou vrstvou přírodního rostlinného proteinu, který pronikne až do jeho jádra a ochrání jej před nepříznivými vnějšími vlivy, jako je sluneční záření, vítr, chlór či mořská sůl.

Henna se hodí také pro jedince, které trápí různá onemocnění vlasů či alergie vlasové pokožky, jež jsou způsobené především chemickými složkami v přípravcích běžné vlasové kosmetiky, zejména v barvách na vlasy.

Barva vlasů se s hennou moc nezmění, ale odstín se vylepší.

Zpevní a vyhladí vlasy

Vlasy se po použití henny tolik netřepí ani nelámou a jejich povrchová struktura je vyhlazená, takže nesmírně efektně odrážejí světlo a působí nádherně zářivě a leskle.

Přirozeně oživí barvu

Henna nedokáže výrazně změnit barvu vlasů, spíše je tónuje či lehce ztmaví. Zesvětlit tmavé vlasy neumí, stejně jako napoprvé neobarví ani šedivé vlasy.

Pozmění ale přirozenou barvu vlasů na zajímavé odstíny, jako je například tizianový, bordó, měděně červená, mahagon, kaštan. Hennové barvivo neobsahuje žádnou chemii a postupem času se z vlasů vymývá, takže přechod od odrostlých kořínků není příliš nápadný.

Jak nejlépe postupovat při barvení

V závislosti na délce vašich vlasů vsypte 100 až 500 g práškové henny vámi zvoleného odstínu do plastové nádoby. Přidejte 2 až 3 lžičky citronové či jablečné šťávy nebo octa a důkladně zamíchejte.

Pokud chcete obohatit směs o kávu, čaj nebo éterický olej, přidejte požadované množství do misky a míchejte do požadované (jogurtové) konzistence. Směs zakryjte a nechte stát minimálně 6 hodin. Barvicí směs vyzkoušejte nejprve na jednom zkušebním prameni vlasů.

Pokud dosáhnete požadovaného odstínu, naneste potom směs na všechny vlasy. Začněte u kořínků a postupujte po celé délce vlasů. Následně přikryjte vlasy igelitovým sáčkem, obmotejte ještě ručníkem a nechte působit přinejmenším 90 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden