Moje šťastná hvězda

Waldorf s vlašskými ořechy

Jeho historie sahá až do 19. století, kdy byl poprvé servírován hostům hotelu Waldorf v New Yorku. 


Suroviny:


1 menší celer


1 řapíkatý celer


2 kyselá jablka


hrst kuliček hroznového vína


150 g bílého jogurtu


1 velká lžíce majonézy


2 hrsti vlašských ořechů


šťáva z půlky citronu


1 lžička cukru


sůl, pepř


Postup:


Kořenový celer oloupejte, jablka omyjte a nakrájejte na měsíčky. Řapíkatý celer nakrájejte na plátky. Hroznové víno rozpulte. Všechny ingredience smíchejte dohromady a přidejte nasucho opražené vlašské ořechy. 


Zálivku si připravte smícháním citronové šťávy, jogurtu, majonézy, trochy cukru, soli a pepře. Zeleninu a ovoce s ořechy smíchejte s připravenou zálivkou a dozdobte ještě trochou jogurtu.


Něco navíc


Dresink servírujte klidně zvlášť anebo ho jen po lžičkách na salát rozprostřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden