Můj čas na kafíčko

Zapomenutý talisman mi přinesl komplikace!

Figurka mi nepozorovaně doma vypadla a v práci přišla pohroma!

Pokud nás nějaký předmět chrání, musíme na něj dávat pozor.

Jsem docela pověrčivá a už léta s sebou neustále všude nosím malý talisman. Věřím tomu, že funguje, praxe mi to několikrát dokázala. Naposledy to bylo letos na jaře.

Šokující rozhovor

Tím talismanem je malá plastová figurka, kterou jsem dostala od své dcerky k narozeninám, když jí bylo osm let. Tehdy mě to moc potěšilo, protože jsem od ní ještě žádný dárek nečekala a ona ho vybrala s asistencí svého otce. Figurka se mi vešla do peněženky mezi drobné a tam jsem ji také neustále měla. Párkrát se stalo, že jsem peněženku zapomněla a opravdu se mi pak toho dne přihodily drobné nepříjemnosti. Jednoho dne v polovině dubna se ale poprvé přihodilo, že mi talisman z peněženky nepozorovaně doma vypadl. Zjistila jsem to až v práci. Odpoledne si mě zavolal vedoucí, že se mnou potřebuje nutně mluvit. Byl to dost šokující rozhovor: ve firmě bude probíhat snižování počtu pracovníků a já mám být mezi těmi, kdo odejdou. Po více než dvaceti letech jsem si měla hledat novou práci, navíc ve věku, kdy už to jde těžko!

Kouzlo zafungovalo

Ta zpráva mě hodně zničila. Přičítala jsem ji samozřejmě tomu, že jsem s sebou neměla talisman, který mě jinak chránil. Nikomu jsem se s touhle teorií ale samozřejmě nesvěřovala, každý by mě měl za blázna. Druhý den jsem si dala hodně velký pozor, abych figurku nezapomněla. Kontrolovala jsem to asi pětkrát. A stalo se, že kouzlo opět zafungovalo. Opět jsem byla pozvaná k vedoucímu. Myslela jsem, že to je kvůli přesné domluvě, kdy odejdu, a naštěstí jsem se spletla. Tentokrát mi vedoucí sdělil, že došlo ke změně plánů a já nakonec ve firmě zůstávám. Jeden den jsem tak byla moc smutná, další den jsem naopak měla velikánskou radost. Ať mi nikdo neříká, že za to nemohl ten zapomenutý talisman, ve zlém i v dobrém!

Lucie L. (51), Tachov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden