Moje chvilka pohody

Zažeňte psychický hlad

Člověk zakouší hlad fyzický, ale také je vystaven hladům psychickým. Radost a štěstí je vždy spojená s nasycením, abychom mohli žít, musíme se nasytit tělesně a duševně.

Problémem každého nasycení je časové omezení, a potom přichází zase hlad. Mnoho lidí má deprese a řeší to konzumací léků nebo drog. To je ovšem špatné řešení, které vede do pekel. Jediným správným lékem je uspokojit hlad.

Různé druhy hladovění

Sportovce provází hlad po vítězství, vědátora hlad po konečném úspěchu, jiný hladoví z nedostatku lásky. Lidi si mnoho stěžují na to že jim chybí láska, jenže ten kdo chce lásku přijímat, musí i lásku dávat. Mít rád druhé to je veliké umění.

Zajídání emočního hladu

Nějakým způsobem rozčilení lidé se dokážou neuvěřitelně přejíst. Proč? Pokud vás totiž přepadne emoční hlad, potřebujete svou emoční bolest zmírnit okamžitě. Zajídáte tak negativní postoje, emoce nebo chování lidí ve vašem bezprostředním okolí.

Emoční hlad dokáže člověka ovládnout natolik, že si absolutně neuvědomuje, jaké kvantum potravin snědl a místo toho, aby se cítil dobře, na řadu přicházejí výčitky.

Zjistěte, co vám chybí

Když přijdete na to, proč nepříjemné stavy zaháníte jídlem, máte skoro vyhráno. Nejprve si uvědomte, jaké situace ve vás vyvolávají emoční hlad a zkuste jim předejít. Zdá-li se vám, že je to nad vaše síly, zkuste se poradit s psychologem.

Společně můžete najít, co za vaším problémem s přejídáním stojí. Od věci není ani návštěva praktického lékaře, který vám provede nezbytná vyšetření, aby vyloučil podezření na nějakou závažnější nemoc nebo poruchu metabolismu.

Zkuste si najít nějaké nové koníčky, choďte cvičit, tancovat. Mějte více radosti ze života. Udržujte víc kontaktu s lidmi. Právě pocit samoty, vyřazenosti a opuštěnosti totiž bývá jeden z největších psychických hladů lidí v dnešní době.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden