Moje chvilka pohody

Zázrak jménem Aloe vera

Vlastnosti této sukulentní rostliny jsou doslova obdivuhodné. Aloe vera je většinou spojována s kosmetikou, ale pomáhá i vnitřně, tam, kde jiné léky nezabírají.

Účinky na vnitřní orgány

Z aloe vera se používá zejména šťáva z listů, která dobře detoxikuje organismus, za což vám budou vděčná vaše játra, a posiluje imunitu – např. zvýší vaši odolnost proti bakteriím. Zaujmout by vás mohlo také to, že pití této šťávy snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Značné úlevy může díky této rostlině doznat vaše zažívací ústrojí, a to v podobě zlepšení trávení – mírní pálení žáhy, hojí slinivku, odstraňuje zácpu a podobně.

Proniká kůží

Aloe vera dokáže pronikat dermální vrstvou, proto hojí řezné rány, různé oděrky a spáleniny, jak ty v kuchyni, tak ty od slunce. V těchto případech se gelovitá šťáva nanese na postižená místa.

Kromě léčebných účinků mírní i bolestivost. Co se týká pokožky, tato rostlina zvyšuje odolnost proti ekzémům a dokonce napomáhá zmírnění lupenky. Rychleji rovněž hojí bércové vředy, jen se gelovitá šťáva se musí na gáze přiložit pouze kolem rány.

Recepty

Na záněty středního ucha připravte kapání z aloe a olivového oleje. Při angíně a kašli je vynikajícím lékem mazání ze šťávy aloe a medu v poměru 1:2. Dává se na krk a hrudník.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden