Moje šťastná hvězda

Žebra s medovo-hořčičnou omáčkou

Hledáte inspiraci na večeři s přáteli? Pohostěte je šťavnatými žebírky.


Ingredience:


2  ks vepřových žeber (mohou být i uzená) 


2 lžíce uzené mleté papriky


1 lžíce sušeného česneku


1 lžička mletého chilli


1 polévková lžíce hořčice


2 polévkové lžíce medu


1 lžička sójové omáčky


1 polévková lžíce kečupu


kousek másla


sůl, pepř


Postup:


V misce smíchejte kečup, hořčici, med, sójovku, papriku, česnek a chilli. Dochuťte solí a pepřem.


Žebírka potřete vzniklou marinádou a dejte je na tři hodiny marinovat do lednice.


Předehřejte si troubu na 140 °C. Žebírka přendejte za zapékací mísy nebo pekáče a podlijte je zhruba litrem vody.


Pečte zhruba dvě a půl hodiny, případně déle, dokud nebude maso zcela měkké. Žebírka podávejte s čerstvým chlebem.


Náš tip:


Žebírka marinujte klidně přes noc, tak budou ještě křehčí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden