Zeleninový salát s pečenou broskví

Salát si dopřejte jako lehkou večeři anebo si ho vychutnejte třeba s pečenými žebry.


Suroviny:


3 velké zralé broskve


150 g sýru typu feta


3 hrsti salátu polníček


3 hrsti čerstvého špenátu


1 hrst vlašských ořechů


2 lžíce medu 


1 lžíce citronové šťávy


2 lžíce olivového oleje


2 lžíce balzamikového octa


1 lžíce plnotučné nebo kremžské hořčice


sůl a pepř


Postup:


Broskve omyjte, rozpulte, vyndejte pecku a z obou stran lehce ogrilujte na grilu nebo opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Salát a špenát si propláchněte a nechte proschnout.


Připravte si zálivku z medu, citronové šťávy, olivového oleje, balzamikového octa, plnotučné hořčice, soli a pepře.


Na salát poklaďte rozpůlené nebo rozčtvrcené grilované broskve, přidejte vlašské ořechy a nakrájený nebo rozdrobený sýr.


Vše společně dobře promíchejte  a pak salát zalijte nebo pokapejte zálivkou. Opět vše dobře promíchejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden