Zelné závitky s masem

Připravte rodině skvělý oběd, který vás nepřijde na moc draho.

Suroviny na 4 porce - 1 bílé hlávkové zelí - 500 g mletého masa - 400 g loupaných rajčat - 2 rajčata - 1 cibule - 3 stroužky česneku - 100 ml hovězího vývaru - olej - 1 lžička mletého kmínu - 1 lžička mleté sladké papriky - 1 lžička mleté pálivé papriky - 1 lžička sušeného oregana - 1 lžíce másla - sůl, pepř

Postup

1. Zelí očistěte, odlomte svrchní větší listy a vyřízněte tvrdý košťál. Na 2 minuty ponořte listy do vroucí vody a pak je nechte vychladnout.

2. V kastrolu zpěňte na oleji mleté maso. Přidejte zbytek nakrouhaného zelí a pokrájená rajčata a směs ochuťte kořením a solí. Krátce poduste. Směsí naplňte zelné listy, stočte je a upevněte provázkem.

3. Pekáč vymažte olejem, nalijte do něj drcená rajčata i se šťávou, přidejte česnek a vývar, a navrch rozložte závitky a pár tenkých plátků másla.

4. Pečte pod pokličkou 15 minut při 180 °C, pak odkryjte a dopečte dozlatova.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama