Zvěřinová paštika s brusinkami

Tahle paštika je doslova labužnická – a můžete od ní použít jakoukoli zvěřinu. Uchovávejte ji v chladu.


Příprava: 135 min (bez chladnutí)


Náročnost: x x


Cena: 130 Kč


Potřebujete:

400 g zvěřinového ořezu
200 g vepřového bůčku
1 cibuli
4 stroužky česneku
drcené nové koření, pepř, jalovec, bobkový list
200 ml vody
200 g vepřových jater
muškátový oříšek
200 g brusinkového kompotu
4 žloutky
sůl

1 Zvěřinu a bůček nakrájejte na kostky a vložte do pekáče. Osolte, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a koření. Podlijte vodou a dejte péct do trouby při 160 °C asi 45 minut.


2 Zchladlé maso umelte se syrovými játry, vmíchejte brusinky, vejce a ochuťte muškátovým oříškem. Dobře promíchejte, naplňte do zavařovacích sklenic a uzavřete.


3 Sklenice dejte do hrnce s trochou vody a v páře vařte asi 40−60 minut. Necháme zchladnout a můžete hned použít. Podáváme s pečivem a brusinkami, klíčky nebo zeleninou.

reklama
reklama