Moje chvilka pohody

Čokoládová panna cotta

Vyzkoušejte lahodný italský dezert v čokoládové variantě s jahodami.

Suroviny na 4 porce - 100 g hořké čokolády - 500 ml smetany - 50 g moučkového cukru - 2 lžičky jemně mleté želatiny - jahody - nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup

1. Želatinu rozmíchejte v asi dvou lžících vody a nechte nabobtnat.

2. Smetanu nalijte do hrnce a zahřejte. Přidejte cukr a čokoládu nalámanou na kousky a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte želatinu.

3. Směs nalijte do mističek a dejte zatuhnout do lednice na 4 až 5 hodin.

4. Dezert vyklopte z formiček, ozdobte jahodami a čokoládou a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden