Čokoládový chlebík s hruškami

Měkký a vláčný chlebíček s celými hruškami je nápaditý a velice dobrý moučník.

Příprava: 75 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 12 Kč

Suroviny na 10 porcí

– 200 g másla

– 200 g krystalového cukru

– 4 vejce

– 50 g hořké čokolády

– 220 g hladké mouky

– 2 lžíce holandského kakaa

– špetka soli

– 1 prášek do pečiva

– 4 hrušky

Postup

1. Máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte vejce, rozehřátou zchladlou čokoládu a opět vyšlehejte.

2. Zvlášť promíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí. Směsi spojte a dobře promíchejte.

3. Těstem naplňte formu s pečicím papírem a do středu natěsno poskládejte hrušky. Pečte asi 55 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama