Moje šťastná hvězda

Datle se slaninou

Můžete obměnit za sušené švestky

Kdo jednou ochutná, navždy je zařadí mezi klasiku a žádná vhodná příležitost se už bez nich neobejde.

Ingredience:


  •  40 vypeckovaných sušených datlí

  • 100 ml červeného vína

  • 40 ml slivovice dle chuti

  • 1 lžíce vody

  • 20 plátků anglické slaniny


Postup:

  • Víno smícháme se slivovicí, přidáme lžíci vody a přelijeme tímto koktejlem datle, které necháme několik hodin marinovat.

  • Plátky slaniny podélně překrojíme a do každého dílu zabalíme jednotlivě marinované datle, propíchneme je párátkem, vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 12 minut při 180 °C. Podáváme je teplé, ale i studené.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden