Moje šťastná hvězda

Domácí bagel jako z pekařství

Upéct doma chutný bagel je jen první krok. Pro jeho proložení však potřebujeme i trochu fantazie, kterou nemusíme nijak zvlášť krotit.

Ingredience: 500 g chlebové mouky, 7 g sušeného droždí (nebo 1 sáček), 2 špetky soli, 1 špetka cukru, 300 ml teplé vody, 1 prášek do pečiva, 1 bílek, hrstka máku nebo sezamu

Postup: Mouku, droždí, sůl a cukr smícháme ve větší míse a přilijeme teplou vodu.
Vypracujeme těsto a necháme ho 2 hodiny kynout. Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků a z každého vyválíme cca 20 cm dlouhé válečky. Tvoříme kolečka. Bagely necháme přes noc odležet a ráno upečeme. Dáme do vroucí vody a po minutě otočíme na druhou stranu.Potřeme bílkem a posypeme. Pečeme 20 minut při 200 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden