Domácí čokoládové nanuky

Suroviny na krém:  1 šálek kešu ořechů namočených předem alespoň 4 hodiny  300 mililitrů kokosového mléka  3 lžíce světlého kokosového nektaru  1 vanilkový lusk  špetka soli Na karamel:  2 čajové lžičky mandlového másla  hrst datlí  ½ lžičky kokosového nektaru  1 lžíce kokosového oleje  špetka vanilky  špetka soli

Na čokoládovou polevu:  5 lžic tekutého kokosového oleje  5 lžic tekutého kakaového másla  5 lžic kakaa  1 lžíce světlého kokosového nektaru

Také vás může zajímat ...

Postup: Mixujeme suroviny na krém, až směs získá smetanovou konzistenci. Pokud je krém moc hustý, přidáme trochu kokosového mléka. Nalijeme do formy, přidáme dřívko a necháme zamrazit.

Na karamel rozmixujeme rozpuštěný kokosový olej s datlemi, nektarem, vanilkou a solí. Měli bychom získat konzistenci podobnou karamelu.

Čokoládovou polevu vyrobíme z rozpuštěného kokosového oleje, kakaového másla, kakaa a nektaru.

Zamražené nanuky namočíme do čokolády. Pak přichází na řadu karamelová vrstva. Dáme po jedné lžíci karamelu na každou stranu nanuku a vrátíme do mrazáku alespoň na deset minut.

Na závěr ještě jednou namočíme do čokoládové polevy, dozdobíme nasekanými mandlemi nebo kokosem a dáme zmrazit, než čokoláda ztuhne..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...