Domácí nanuky

Jsou stejně dobré jako domácí zmrzliny, ale na rozdíl od ní k jejich přípravě nepotřebujete speciální strojek. Stačí jen formičky na nanuky, nebo dokonce jen plastové pohárky.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

140 g smetany ke šlehání (nejlépe 40%), 60 g tvarohu, 150 g zralých jahod, 80 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, tvořítka nebo plastové pohárky a nanuková dřívka

Postup:

  1. Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku a opatrně do ní zapracujte tvaroh.
  2. Jahody omyjte, zbavte stopek, dejte spolu s oběma cukry do mixéru a rozmixujte je najemno.
  3. Jahodovou směs promíchejte se smetanovo-tvarohovou hmotou. Naplňte jí formičky a pak dejte do chladničky ztuhnout. Před podáváním formičky velmi krátce ponořte do horké vody, aby se nanuky uvolnily a šly vyjmout.
  4. Pokud chcete mít zdravé nanuky zajímavější na pohled, přidejte do nich plátky jahod a lístky meduňky či máty..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...