Můj kousek štěstí

Domácí nanuky

Jsou stejně dobré jako domácí zmrzliny, ale na rozdíl od ní k jejich přípravě nepotřebujete speciální strojek. Stačí jen formičky na nanuky, nebo dokonce jen plastové pohárky.

Potřebujete:

140 g smetany ke šlehání (nejlépe 40%), 60 g tvarohu, 150 g zralých jahod, 80 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, tvořítka nebo plastové pohárky a nanuková dřívka

Postup:


  1. Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku a opatrně do ní zapracujte tvaroh.

  2. Jahody omyjte, zbavte stopek, dejte spolu s oběma cukry do mixéru a rozmixujte je najemno.

  3. Jahodovou směs promíchejte se smetanovo-tvarohovou hmotou. Naplňte jí formičky a pak dejte do chladničky ztuhnout. Před podáváním formičky velmi krátce ponořte do horké vody, aby se nanuky uvolnily a šly vyjmout.

  4. Pokud chcete mít zdravé nanuky zajímavější na pohled, přidejte do nich plátky jahod a lístky meduňky či máty..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden