Moje šťastná hvězda

Domácí postivé máslo

Vyjde vás jen na pár korun

Pamatujte, že z jednoho litru šlehačky uděláte zhruba 300 g kvalitního másla. Šlehačku šlehejte tak dlouho, dokud nebude oddělené podmáslí a  máslová hmota. Tu následně pře lijte do síta a zbytek podmáslí z ní vymačkejte. Čím méně podmáslí bude máslo obsahovat, tím déle vám vydrží. Máte-li rádi máslo čisté, bez příchutě, nechte ho tak. Můžete ho ale také ochutit bylinkami či solí. Přendejte ho do mixéru a přidejte hrubou sůl, bazalku nebo pažitku a rozmixujte. Patří ve vaší domácnosti máslo k základním potravinám? Stále kupujete nové? Přitom je jeho cena dnes vyšší než kdy jindy! Vyrobte si vlastní. Nesmějí .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden