Můj kousek štěstí

Dort Sacher

Potřebujete: 

Na těsto:

160 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 80 g cukru krystal, 6 vajec, 160 g másla, 160 g kvalitní čokolády na vaření, sůl

Na polevu:

250 g kvalitní čokolády na vaření

Na potření:

1 sklenice meruňkové marmelády (domácí)

Postup:


  1. Pokrájené změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a po částech ji zašlehejte do máslové pěny. Po jednom přidejte šest žloutků a zašlehejte je.

  2. Z bílků, cukru krupice a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Ten opatrně spojte s čokoládovou pěnou. Pomalu zapracujte mouku, aby těsto nezřídlo. Těsto nalijte do pečlivě vymazané a vysypané formy. Pečte při 175 °C asi 45 minut.

  3. Nechte vychladnout na mřížce. Prokrojte korpus a potřete džemem. Natřete marmeládou i vršek a boky korpusu.

  4. Dejte na 20 minut do chladničky a mezitím ve vodní lázni rozpusťte polevu. Dort potřete polevou a nechte ztuhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden