Fazolová polévka s masem

Hustou fazolačku můžete s krajícem chleba podávat i jako hlavní chod.

Příprava: 1 hod 45 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 32 Kč

Suroviny na 4 porce

– 400 g vepřové plece bez kosti

– 1 cibule

– olivový olej

– 5 bobkových listů

– 10 stroužků česneku

– sůl, pepř

– 200 g červených fazolí namočených přes noc

– 400 g rajčat z plechovky

– 100 ml bílého vína

Postup

1. Nasekanou cibuli orestujte v hrnci s trochou oleje. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a česnek nakrájený nadrobno.

2. Maso nakrájejte a orestujte spolu se základem. Osolte a opepřete. Až se maso zatáhne, přidejte fazole, podlijte vínem a povařte. Přidejte rajčata, zalijte horkou vodou a vařte pod pokličkou asi 90 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama