Fettuccine s krevetami a česnekem

Suroviny na 4 porce:

250 g těstoviny fettuccine (širší nudle)

Také vás může zajímat ...

500 g středně velkých syrových oloupaných krevet

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

8 lžic másla

4 stroužky česneku nasekaného nadrobno

1/2 lžičky sušeného oregána

1/2 lžičky drceného chilli

2 hrnky čerstvé rukoly

1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu

2 lžíce čerstvé nasekané hladkolisté petržele

Postup:

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou. Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.

Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou. V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...