Fettuccine s krevetami

Jednoduchý a zároveň vynikající recept na dlouhé těstoviny s krevetami.

Příprava: 30 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 74 Kč

Suroviny na 4 porce

– 400 g těstovin

– 80 g parmezánu

– ½ lžičky citronové kůry

– 200 ml smetany ke šlehání

– 6 žloutků

– 3 lžíce olivového oleje

– 400 g vyloupaných krevet

– sůl

– hrst nasekané hladkolisté petržele

Postup

1. Parmezán nastrouhejte do misky, promíchejte s citronovou kůrou a smetanou, přidejte žloutky a prošlehejte vidličkou.

2. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente.

3. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm krevety dorůžova. Scezené těstoviny vsypte do pánve, nechte minutu zchladnout, přilijte žloutkovou směs a promíchejte. Posypte petrželkou, osolte a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama