Francouzská cibulačka

Na víně nešetřete. Z nekvalitní doslazované směsky nikdy nic kloudného neuvaříte. To platí i v případě cibulačky s křupavými topinkami a sýrem, který se rozpouští na jazyku.

Potřebujete:

4 velké cibule, 100 ml kvalitního bílého vína, 200 ml kuřecího vývaru (nejlépe domácího), 200 g tvrdého sýra výraznější chuti, tymián, olivový olej, máslo, bagetu, sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte tři lžíce másla a cibuli na něm orestujte. Když začne zlátnout a přichytávat se ke dnu, sundejte hrnec z plamene a počkejte asi tři minuty. Poté k cibuli přidejte rozemnutý tymián, vraťte kastrol na plamen a přilijte víno a vývar. Na malém plameni nechte polévku probublávat.
  2. Mezitím bagetu nakrájejte na plátky a ty osmažte dokřupava na olivovém oleji. Sýr nastrouhejte.
  3. Polévku rozdělte do misek a navrch dejte topinky. Vše posypejte bohatě sýrem. Misky dejte do trouby pod gril a nechte sýr, aby se úplně rozpustil. Polévku ihned podávejte. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...