Můj kousek štěstí

Francouzská cibulačka

Na víně nešetřete. Z nekvalitní doslazované směsky nikdy nic kloudného neuvaříte. To platí i v případě cibulačky s křupavými topinkami a sýrem, který se rozpouští na jazyku.

Potřebujete:

4 velké cibule, 100 ml kvalitního bílého vína, 200 ml kuřecího vývaru (nejlépe domácího), 200 g tvrdého sýra výraznější chuti, tymián, olivový olej, máslo, bagetu, sůl, pepř

Postup


  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. V kastrolu rozehřejte tři lžíce másla a cibuli na něm orestujte. Když začne zlátnout a přichytávat se ke dnu, sundejte hrnec z plamene a počkejte asi tři minuty. Poté k cibuli přidejte rozemnutý tymián, vraťte kastrol na plamen a přilijte víno a vývar. Na malém plameni nechte polévku probublávat.

  2. Mezitím bagetu nakrájejte na plátky a ty osmažte dokřupava na olivovém oleji. Sýr nastrouhejte.

  3. Polévku rozdělte do misek a navrch dejte topinky. Vše posypejte bohatě sýrem. Misky dejte do trouby pod gril a nechte sýr, aby se úplně rozpustil. Polévku ihned podávejte. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden