Francouzský quiche

Chuť pórku báječně vynikne ve skvělém slaném koláči s kuřecím masem a houbami. Podávat ho můžete třeba k večeři.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 280 g hladké mouky – 160 g másla – 8 lžic vody – špetka soli

Na náplň – 1 lžíce másla – 1 lžíce olivového oleje – 2 pórky – 100 g kuřecích prsou – 50 g lesních hub – 3 vejce – 280 ml smetany ke šlehání – 100 g eidamu – sůl, pepř

Postup

1. Mouku, studené máslo a špetku soli zpracujte rukama na drobenku. Zalijte vodou a vytvarujte těsto. Zabalte ho a nechte 30 minut odpočívat v lednici.

2. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozprostřete ho do koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Těsto předpečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.

3. Na náplň rozehřejte na pánvi máslo a olivový olej. Zvolna opečte pórek pokrájený na kolečka. Pak přidejte maso pokrájené na kousky a očištěné, nakrájené houby a krátce orestujte.

4. Směs nalijte na předpečený korpus a zalijte vejci, které prošleháte se smetanou a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete. Pečte v troubě při 190 °C asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...