Halušky s brynzou podle Květy Fialové

Slavná filmová a divadelní herečka Květa Fialová byla vyhlášenou kuchařkou. Nejraději připravovala pokrmy, které kořenila vlastní fantazií.

Tradiční slovenský recept připravovala paní Květa často a ráda. Tento dokonce pochází z kuchařského zápisníku její maminky a je nepřekonatelný.

Také vás může zajímat ...

Ingredience: 500 g brambor, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g zauzené moravské slaniny, 150 g brynzy, 2 lžíce zakysané smetany, 25 g sádla, sůl

Postup: Oloupeme brambory a nastrouháme je najemno, přidáme vajíčko, polohrubou mouku, sůl a vypracujeme hodně tuhé těsto. Necháme ho zavadnout. Na pánvi na troše sádla opečeme slaninku, aby hezky zesklovatěla. Těsto nastrouháme přes struhadlo, nejlépe přes „haluškáč“, do vařící osolené vody. Když halušky vyplavou, jsou uvařené.

Ještě horké servírujeme se slaninou a brynzou, kterou zjemníme zakysanou smetanou.

Kdo nemá rád brynzu, může podusit kysané zelí na cibulce a smíchat ho pak s haluškami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...