Moje chvilka pohody

Houbový koláč ve francouzském stylu

Pokud máte rádi houby, využijte je na přípravu slaného koláče.

Suroviny na 10 porcí

- 1 listové těsto

- 2 lžíce másla

- 1 pórek

- 250 g čerstvých lesních hub nebo žampionů

- 250 ml smetany ke šlehání

- 2 vejce

- 80 g žervé

- 100 g tvrdého sýra

- sůl, pepř

Postup

1. Koláčovou formu vymažte máslem a rukou namačkejte těsto do formy.

2. Pórek nakrájejte na kolečka a opečte na másle. Přidejte očištěné a nakrájené houby a nechte opékat 10 minut. Směs navršte na korpus.

3. Prošlehejte vejce, smetanu a žervé s trochou soli a pepře. Přidejte nastrouhaný sýr a nalijte na korpus. Pečte asi 20 minut při 200 °C.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden