Houbový kuba s křupavým škvarkem

Tradice podávat o Štědrém večeru houbového kubu se dodržuje v mnoha rodinách. Pokud chcete tento pokrm z krup, který byl původně určen chudým, povýšit na slavnostní jídlo, ozdobte jej tučným škvarkovým chipsem a podávejte k němu bílé jemně kořeněné víno.

Ingredience:
200 g pohankových krup
2 lžíce sušených hub (namočených)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
200 ml rybího vývaru
lžíce sádla
sůl, pepř
vepřové ucho

Postup:
Na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme rozdrcený česnek a pohanku, osolíme, opepříme a zalijeme rybím vývarem, přidáme scezené houby a dusíme, dokud pohanka nezměkne.

Vepřové ucho uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout, nastříháme nůžkami na proužky (šířka cca 1,5 cm), necháme několik hodin sušit a poté usmažíme v rozpáleném sádle dokřupava. Kubu dáme do zapékací misky a v troubě předehřáté na 200 °C zapečeme dozlatova. Podáváme s křupavým škvarkem.

Výtečnou volbou je Veltlínské zelené Víno Mikulov Sommelier Club vychlazené na 9-11°C. Z tohoto spojení chutí budete zaručeně příjemně překvapeni,“ říká sommelier.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama