Moje sladké tajemství

Houbový kuba s křupavým škvarkem

Tradice podávat o Štědrém večeru houbového kubu se dodržuje v mnoha rodinách. Pokud chcete tento pokrm z krup, který byl původně určen chudým, povýšit na slavnostní jídlo, ozdobte jej tučným škvarkovým chipsem a podávejte k němu bílé jemně kořeněné víno.

Ingredience:
200 g pohankových krup
2 lžíce sušených hub (namočených)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
200 ml rybího vývaru
lžíce sádla
sůl, pepř
vepřové ucho

Postup:
Na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme rozdrcený česnek a pohanku, osolíme, opepříme a zalijeme rybím vývarem, přidáme scezené houby a dusíme, dokud pohanka nezměkne.

Vepřové ucho uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout, nastříháme nůžkami na proužky (šířka cca 1,5 cm), necháme několik hodin sušit a poté usmažíme v rozpáleném sádle dokřupava. Kubu dáme do zapékací misky a v troubě předehřáté na 200 °C zapečeme dozlatova. Podáváme s křupavým škvarkem.

Výtečnou volbou je Veltlínské zelené Víno Mikulov Sommelier Club vychlazené na 9-11°C. Z tohoto spojení chutí budete zaručeně příjemně překvapeni,“ říká sommelier.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden