Hovězí kýta v hořčičné krustě

Suroviny:  2 lžičky hořčičného semínka  1 lžička hrubší mořské soli, mletého pepře a tymiánových lístků  60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra  1 a ½ kg hovězí kýty  250 g kuskusu  citronová šťáva  česnek  sůl a pepř  bylinky dle chuti  rajčata  olivový olej

Postup: Troubu předehřejeme na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Pak přilijeme olej a smícháme. Hovězí kýtu potřeme extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře a pečeme, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení.

Kuskus přesypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme k němu citronovou šťávu a česnek a promícháme.

Po pár minutách přilijeme horkou vodu v poměru 1 : 1 a necháme deset minut stát.

Opět promícháme a ke kuskusu přidáme bylinky a rajčata. Podle chuti zakápneme olivovým olejem..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...