Hrnkový cuketový chleba

Slaný cuketový chleba je výborný sám o sobě, ale vyšperkovat si ho můžete i pomazánkou nebo plátkem šunky či sýra.

Postup

1. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s olejem. Přidejte nastrouhanou cuketu, nakrájenou jarní cibulku, rozmarýn a petrželku.

Také vás může zajímat ...

2. Cuketovou směs po částech vmíchejte do moučné směsi a dobře promíchejte, až se všechny suroviny spojí. Těsto nalijte do silikonové chlebové formy (nebo klasické formy, kterou vystelete pečicím papírem) a uhlaďte stěrkou.

3. Chleba vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte zhruba 45 minut, až bude kůrka zlatavá a křupavá. Propečenost ověřte špejlí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...