Můj kousek štěstí

Hruškový džem

Voňavý hruškový džem s kousky ovoce se hodí na chleba i pro přípravu různých moučníků.


Příprava: 60 min


Náročnost: x


Cena: 140 Kč


Potřebujete:


2 kg hrušek


100 g hnědého cukru


100 ml vody


1 badyán


2 hřebíčky


500 g želírovacího cukru


3 lžíce medu


1 celou skořici


kůru z 1,5 citronu


1 Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Polovinu hrušek nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na kostičky. Nastrouhané hrušky vložte do hrnce, zalijte vodou a medem, přidejte hnědý cukr, badyán, hřebíčky, skořici a plátky citronové kůry.


2 Směs za stálého míchání 7–10 minut rozvařte na řidší kaši. Podle potřeby můžete ještě podlít malým množstvím vody. Pak vyjměte koření a citronovou kůru.


3 Kostičky hrušek vložte do jiného hrnce a promíchejte s želírovacím cukrem. Za stálého míchání je zvolna vařte ve vlastní šťávě 10–15 minut. Pak vmíchejte hruškovou kaši a nechte 5 minut probublávat.

3 Ještě teplý džem naplňte do sterilovaných sklenic, uzavřete a otočte víčky dolů. Vychladlý džem uchovávejte na suchém chladném místě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden