Hruškový džem

Voňavý hruškový džem s kousky ovoce se hodí na chleba i pro přípravu různých moučníků.

Příprava: 60 min

Náročnost: x

Cena: 140 Kč

Potřebujete:

2 kg hrušek

100 g hnědého cukru

100 ml vody

1 badyán

2 hřebíčky

500 g želírovacího cukru

3 lžíce medu

1 celou skořici

kůru z 1,5 citronu

1 Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Polovinu hrušek nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na kostičky. Nastrouhané hrušky vložte do hrnce, zalijte vodou a medem, přidejte hnědý cukr, badyán, hřebíčky, skořici a plátky citronové kůry.

2 Směs za stálého míchání 7–10 minut rozvařte na řidší kaši. Podle potřeby můžete ještě podlít malým množstvím vody. Pak vyjměte koření a citronovou kůru.

3 Kostičky hrušek vložte do jiného hrnce a promíchejte s želírovacím cukrem. Za stálého míchání je zvolna vařte ve vlastní šťávě 10–15 minut. Pak vmíchejte hruškovou kaši a nechte 5 minut probublávat.

3 Ještě teplý džem naplňte do sterilovaných sklenic, uzavřete a otočte víčky dolů. Vychladlý džem uchovávejte na suchém chladném místě.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama