Moje chvilka pohody

Hrušky v čokoládě

Spařené hrušky přelité horkou čokoládou jsou skvělým dezertem do sychravých dnů.

Suroviny na 4 porce - 4 hrušky - 350 ml bílého vína - 350 ml vody - 3 lžíce třtinového cukru - špetka mleté skořice - špetka mletého zázvoru

Na polevu - 450 g moučkového cukru - 150 g ztuženého tuku - 5 lžic kakaa - 4 lžíce škrobové moučky - 2 lžíce rumu

Postup

1. Do hrnce nalijte vodu a víno, přidejte koření a cukr a uveďte do varu. Hrušky zbavte slupky a vložte do hrnce. Těsně pod bodem varu nechte pošírovat 15 až 20 minut.

2. Ve vodní lázni rozehřejte tuk. Přidejte cukr, kakao, škrobovou moučku a rum. Za stálého míchání zahřejte do zhoustnutí.

3. Hrušky vyndejte a opláchněte pod ledovou vodou. Dejte na talířky a přelijte horkou čokoládou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden