Jablečné knedlíky ze strouhankového těsta

Pokrm, který máme všichni spojený s létem. Pusťte se do ovocných knedlíků.

Ingredience: 50 g strouhanky, 120 ml vlažného mléka, 250 g hladké mouky, 1 špetka soli, 30 g rozpuštěného másla, 2 žloutky

Na náplň: 2 jablka, 2 lžíce skořicového cukru

K podávání: 120 g tvrdého tvarohu, 3 lžíce cukru moučka, 70 g rozpuštěného másla, mletá skořice

Postup: Strouhanku zalijte polovinou mléka a nechte chvilku provlhnout. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a rukama vypracujte pružné, tvárné těsto.

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody. Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Ovoce nakrájejte na kousky a smíchejte se skořicovým cukrem. Z těsta odebírejte kousky, které v dlani zploštěte, doprostřed vložte kousek jablka a zabalte do kuličky.

Pečlivě těsto slepte, aby se vám knedlíky při vaření nerozpadly. Následně je opatrně vhoďte v jednu chvíli do vroucí vody a asi 12–15 minut vařte doměkka. Množství je obvykle potřeba uvařit ve 2 dávkách, záleží ale na velikosti hrnce.

Dejte na naše rady:

Náplň: Švestky očistěte a podle svých preferencí vypeckujte. Počítejte ale s tím, že vypeckované švestky pustí během vaření šťávu, těsto v tom případě udělejte trochu hustší, aby se zcela nerozpadlo. Místo švestek ale můžete použít jablka, hrušky nebo jiné ovoce.

Těsto: Pokud si brambory stihnete uvařit den předem, tím lépe pro vás, těsto bude lépe držet pohromadě.

Vaření: Ve chvíli, kdy jsou knedlíky hotové, vyplavou samy na hladinu. Dbejte na to, abyste je opravdu vařili pod poklicí, jinak nebudou nadýchané! Uvařené knedlíky z hrnce vyjměte, dejte je do mísy, každý zvlášť propíchněte a zalijte je troškou rozpuštěného másla, aby se neslepily.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...