Moje šťastná hvězda

Jablečné knedlíky ze strouhankového těsta

Pokrm, který máme všichni spojený s létem. Pusťte se do ovocných knedlíků.

Ingredience: 50 g strouhanky, 120 ml vlažného mléka, 250 g hladké mouky, 1 špetka soli, 30 g rozpuštěného másla, 2 žloutky

Na náplň: 2 jablka, 2 lžíce skořicového cukru

K podávání: 120 g tvrdého tvarohu, 3 lžíce cukru moučka, 70 g rozpuštěného másla, mletá skořice

Postup: Strouhanku zalijte polovinou mléka a nechte chvilku provlhnout. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a rukama vypracujte pružné, tvárné těsto.

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody. Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Ovoce nakrájejte na kousky a smíchejte se skořicovým cukrem. Z těsta odebírejte kousky, které v dlani zploštěte, doprostřed vložte kousek jablka a zabalte do kuličky.

Pečlivě těsto slepte, aby se vám knedlíky při vaření nerozpadly. Následně je opatrně vhoďte v jednu chvíli do vroucí vody a asi 12–15 minut vařte doměkka. Množství je obvykle potřeba uvařit ve 2 dávkách, záleží ale na velikosti hrnce.

Dejte na naše rady:

Náplň: Švestky očistěte a podle svých preferencí vypeckujte. Počítejte ale s tím, že vypeckované švestky pustí během vaření šťávu, těsto v tom případě udělejte trochu hustší, aby se zcela nerozpadlo.  Místo švestek ale můžete použít jablka, hrušky nebo jiné ovoce.

Těsto: Pokud si brambory stihnete uvařit den předem, tím lépe pro vás, těsto bude lépe držet pohromadě.

Vaření: Ve chvíli, kdy jsou knedlíky hotové, vyplavou samy na hladinu. Dbejte na to, abyste je opravdu vařili pod poklicí, jinak nebudou nadýchané! Uvařené knedlíky z hrnce vyjměte, dejte je do mísy, každý zvlášť propíchněte a zalijte je troškou rozpuštěného másla, aby se neslepily.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden