Jáhlová kaše

Proso nebo-li jáhly bylo oblíbené hlavně v horských oblastech. Jáhlová kaše dnes poslouží jako zdravá a rychlá snídaně nebo večeře, která nezatíží trávení.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

300 g jáhel , 800 ml mléka, 1 až 2 lžíce moučkového cukru (lze nahradit medem), čerstvé, kompotované nebo sušené ovoce, sůl

Postup:

  1. Jáhly důkladně properte ve studené vodě a vyberte nečistoty. Vodu slijte a jáhly spařte vroucí vodou, abyste je zbavili případné nahořklé chuti. Ta se ale objevuje pouze u déle skladovaných jáhel.
  2. Zcezené jáhly zalijte mlékem, osolte špetkou soli a přiveďte k varu. Pak plamen stáhněte na minimum a nechte jáhly vařit pod pokličkou přibližně půl hodiny doměkka.
  3. Super zdravou jáhlovou kaši lze vychutit nasladko, ale i slano. Záleží, v jaké denní době si pokrm připravujete, protože k snídani si dáte spíš kaši s medem a ovocem, zatímco k večeři třeba s nakrájenými sušenými rajčaty, čerstvými cherry rajčátky, rukolou i další zeleninou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...