Jarní chřestový salát s vejcem

Suroviny na 4 porce:

2 vejce

400 g zeleného chřestu

sůl

Také vás může zajímat ...

pepř

cukr

1 salátová okurka

2 rajčata

100 g rukoly nebo baby špenátu

100 g polníčku

½ pórku 2

2 jarní cibulky

hrst klíčků

1 citron

0,1 l bílého vína

divoké koření

2 bobkové listy

olivový olej

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme je. U omytého chřestu seřízneme dřevnaté konce a spodní třetiny stonků oloupeme. Chřest necháme povařit ve vodě se šťávou z půlky citronu a bílým vínem, divokým kořením, bobkovým listem, pepřem, lžičkou soli a cukru asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka. Špenát s rukolou či polníčkem opláchneme a necháme okapat.

Zelené listy zbavíme tužších stonků. Okurku nakrájíme na kolečka, rajče na měsíčky. Pórek s jarní cibulkou očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky. Na talíře rozdělíme listy salátů, chřest a ostatní zeleninu, ozdobíme půlkami vajec, posypeme klíčky a podáváme se zálivkou z druhé půlky citronu a olivového oleje.

Extra tip: Vejce můžete uvařit ztracená nebo naměkko.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...