Můj čas na kafíčko

Jarní chřestový salát s vejcem

Suroviny na 4 porce:

2 vejce

400 g zeleného chřestu

sůl

pepř

cukr

1 salátová okurka

2 rajčata

100 g rukoly nebo baby špenátu

100 g polníčku

½ pórku 2

2 jarní cibulky

hrst klíčků

1 citron

0,1 l bílého vína

divoké koření

2 bobkové listy

olivový olej

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme je. U omytého chřestu seřízneme dřevnaté konce a spodní třetiny stonků oloupeme. Chřest necháme povařit ve vodě se šťávou z půlky citronu a bílým vínem, divokým kořením, bobkovým listem, pepřem, lžičkou soli a cukru asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka. Špenát s rukolou či polníčkem opláchneme a necháme okapat. Zelené listy zbavíme tužších stonků. Okurku nakrájíme na kolečka, rajče na měsíčky. Pórek s jarní cibulkou očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky. Na talíře rozdělíme listy salátů, chřest a ostatní zeleninu, ozdobíme půlkami vajec, posypeme klíčky a podáváme se zálivkou z druhé půlky citronu a olivového oleje. Extra tip: Vejce můžete uvařit ztracená nebo naměkko.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden