Jogurtová polévka s cuketou

Netradiční polévka s výbornou vůní i chutí pochází z Maroka, je velmi zdravá a za 30 minut na stole.

Příprava: 30 min

Náročnost: x x

Cena: 95 Kč

Potřebujete:

2 cibule

4 stroužky česneku

500 g cukety

6 snítek máty

300 g sterilované cizrny

½ lžičky drceného římského kmínu

3 lžíce olivového oleje

800 ml vývaru

špetka šafránu

sůl, pepř

400 g jogurtu

2 citrony

2 vejce

1 Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek a cuketu na plátky. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a po chvíli i česnek. Přidejte římský kmín a plátky cukety a restujte asi 2 minuty.

2 Pak vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte šafrán a cizrnu a vařte na mírném ohni asi 10 minut.

3 Šťávu z citronů smíchejte s jogurtem a vejci. Polévku odstavte, vmíchejte do ní jogurtovou směs, ozdobte mátou a hned podávejte. Můžete ji i rozmixovat, ozdobit plátkem cukety, bylinkami nebo jarní cibulkou a podávat s opečenými kostičkami chleba.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama