Můj čas na kafíčko

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

1 kachní prsa

100 g sušených brusinek

4 lžíce balzamikového octa

4 lžíce suchého červeného vína

1 lžíce rybízového džemu

1 lžička hnědého cukru

Postup:

Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby na cca 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple. Na pánev do výpeku nasypte brusinky nebo kousky oloupaného pomeranče, přilijte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou. Podávejte s pečenými provensálskými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden