Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

1 kachní prsa

Také vás může zajímat ...

100 g sušených brusinek

4 lžíce balzamikového octa

4 lžíce suchého červeného vína

1 lžíce rybízového džemu

1 lžička hnědého cukru

Postup:

Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby na cca 10 minut. Maso pak nechte odpočívat zakryté v teple.

Na pánev do výpeku nasypte brusinky nebo kousky oloupaného pomeranče, přilijte víno, balzamikový ocet, džem a trochu cukru a vše chvíli povařte. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.

Podávejte s pečenými provensálskými bramborami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...