Můj kousek štěstí

Kanadský masový koláč

Potřebujete:

Na těsto:

1 hrnek pokrájeného másla, 2 a ½ hrnku polohrubé mouky, 2 lžíce jablečného octa, sůl

Na náplň:

750 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 a ½ hrnku brambor pokrájených na kostičky, 2 cibule _ 2 stroužky česneku _ 1 větší mrkev _ 1 hrnek kyselejšího cideru _ 1 vejce _ 2 bobkové listy _ nové koření (mleté) _ pepř _ sůl

Postup


  1. V robotu promíchejte máslo s moukou na drobenku. Přidejte jablečný ocet, 5 až 10 lžic ledové vody a vypracujte tužší těsto. Zabalte je do kuchyňské fólie a dejte alespoň na 30 minut do chladničky.

  2. Brambory uvařte v osolené vodě do měkka a lehce je rozmačkejte. Maso orestujte v kastrolu, přidejte najemno nasekanou cibuli, nadrobno pokrájenou mrkev, nasekaný česnek, sůl a koření. Opékejte přibližně deset minut, dokud zelenina nezměkne. Poté přilijte cider a na malém plameni nechte vařit tak dlouho, dokud se tekutina téměř nevyvaří.

  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé vyválejte placku. Jednou vyložte dobře vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 20 cm. Na těsto rozprostřete zchladlou náplň. Zakryjte ji druhou plackou a udělejte do ní několik otvorů, aby mohla unikat pára. Koláč potom pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 45 minut.    .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden