Kapustové závitky

Postup: Propláchnutou čočku 20 minut vaříme, poté osolíme, přidáme rýži a společně dovaříme asi 30 minut doměkka.

Také vás může zajímat ...

Mezitím z kapusty odstraníme 12–16 svrchních listů, do kterých půjde balit náplň, a zbylý střed pokrájíme na nudličky. Najemno pokrájenou cibuli necháme na oleji spolu se špetkou chilli zesklovatět, přidáme pokrájenou kapustu, nasekaný česnek, skořici, tymián a čerstvě mletý pepř.

Podusíme doměkka, přimícháme uvařenou čočku s rýží a dochutíme citronovou šťávou. Omáčku můžeme použít hotovou nebo si uvaříme domácí: cibuli zpěníme na troše oleje, osolíme, přidáme nasekaný česnek, rajčata, papriku, skořici, vodu a rozinky a 10 minut povaříme.

Z listů seřízneme svrchní část středového košťálu, aby se neprotrhly, ale zároveň šly lépe zabalit, a postupně je asi na minutu namáčíme do osolené vroucí vody. Listy ihned propláchneme studenou vodou, na spodní třetinu dáme 1–2 lžíce čočkové směsi, přehneme okraje a zarolujeme.

Na dno pekáče dáme polovinu omáčky, vyskládáme závitky a překryjeme zbylou omáčkou. Pečeme asi 30 minut při 180 °C. Tip: Náplň do závitků doladíme podle své chuti, přidat můžeme bulgur, quinou, tempeh, tofu, olivy, žampiony nebo vlašské ořechy.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...