Klasické rizoto podle babičky

Naše babičky měly svůj osvědčený recept na vláčné rizoto, které nám vždy chutnalo, protože nebylo jako to ze školní jídelny.

Ingredience: 2 kostry z kuřete, 2 l vody, 1 bobkový list, 2 střední mrkve, 2 cibule, 30 g másla, 3 lžíce hrášku ve slaném nálevu, 3 hrnky rýže, 4,5 hrnku kuřecího vývaru, 100 g eidamu, petrželka na ozdobu, pepř, sůl

Postup: Ze všeho nejdříve dáme vařit kuřecí kostry. Dobře je opereme, zalijeme asi tak 2 litry vody a dáme vařit. Po pár minutkách probublávání trochu osolíme, přidáme bobkový list, oloupanou cibuli a oškrábanou mrkev, obojí vcelku a vaříme ještě asi tak 40 minut.

Také vás může zajímat ...

Vývar přecedíme a zalijeme jím propláchnutou rýži v hrnci, kterou dáme vařit. Mezitím obereme kostry a vybereme jen maso, nakrájíme ho a přidáme k osmahnuté cibulce na másle a minutku ještě restujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, necháme jen minutku ještě na ohni a odstavíme, přidáme rýži, hrášek a dobře promícháme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...