Klasický anglický roastbeef

Kvalitní roastbeef připravíte z minimálně kilogramu masa. Menší kousek by byl po pečení tuhý a suchý.

Potřebujete:

1 kg nízkého roštěnce, slunečnicový olej, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup:

  1. Roštěnec lehce nařežte na straně, kde je blána. Osolte jej a opepřete, V kastrolu rozpalte čtyři lžíce oleje a maso na oleji opečte ze všech stran tak, aby se zatáhlo.
  2. Poté přendejte roštěnec do pekáče a ten vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C. Nechte jej péct 5 minut, poté maso otočte a pečte dalších 10 minut. Potom zkuste, zda je maso hotové. Zmáčkněte jej prstem, když se příliš „zhoupne“ není ještě dost propečené. Doba pečení záleží na tloušťce masa, jeho kvalitě i konkrétní troubě. Pečení tak může trvat i půl hodiny.
  3. Hotový roastbeef nechte vcelku úplně vychladnout. Podávejte ho nakrájený na co nejtenčí plátky s chlebem a hořčicí. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...