Můj kousek štěstí

Klasický anglický roastbeef

Kvalitní roastbeef připravíte z minimálně kilogramu masa. Menší kousek by byl po pečení tuhý a suchý.

Potřebujete:

1 kg nízkého roštěnce, slunečnicový olej, sůl, pepř

Postup:


  1. Roštěnec lehce nařežte na straně, kde je blána. Osolte jej a opepřete, V kastrolu rozpalte čtyři lžíce oleje a maso na oleji opečte ze všech stran tak, aby se zatáhlo.

  2. Poté přendejte roštěnec do pekáče a ten vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C. Nechte jej péct 5 minut, poté maso otočte a pečte dalších 10 minut. Potom zkuste, zda je maso hotové. Zmáčkněte jej prstem, když se příliš „zhoupne“ není ještě dost propečené. Doba pečení záleží na tloušťce masa, jeho kvalitě i konkrétní troubě. Pečení tak může trvat i půl hodiny.

  3. Hotový roastbeef nechte vcelku úplně vychladnout. Podávejte ho nakrájený na co nejtenčí plátky s chlebem a hořčicí.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden