Koblihy s vanilkovým krémem

Nadýchané a voňavé domácí koblihy s hebkým vanilkovým krémem.

Příprava: 30 minut + kynutí

Náročnost: ***

Cena za kus: 8 Kč

Suroviny na 12 kusů

Na těsto

– 150 g hladké mouky

– 150 g polohrubé mouky

– 20 g droždí

– 150 ml teplého mléka

– špetka soli

– 2 lžíce moučkového cukru

– 1 lžíce rumu

– 50 g másla

– 4 žloutky

– olej na smažení

Na krém

– 1 vanilkový pudink

– 250 ml mléka

– 3 lžíce cukru

– 100 g másla

– 120 g tvarohu

– 1 lžíce rumu

Postup

1. Mléko rozmíchejte s droždím, lžící cukru a mouky, a nechte vzejít kvásek. Vmíchejte ho k mouce, cukru a rumu. Přidejte rozšlehané žloutky s tukem. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.

2. Z pudinku, mléka a cukru uvařte pudink. Až vychladne, zašlehejte do něj máslo, tvaroh a rum.

3. Těsto rozválejte a vykrajujte kolečka. Na polovinu koleček dejte náplň a přikryjte prázdným kolečkem. Nechte chvíli kynout a pak osmažte dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama