Koblížky

Potřebujete:

50 g změklého másla, sůl, 20 g sádla, 500 g hladké mouky, 1 vejce, 60 g cukru moučky + na posypání, 1 sáček vanilkového cukru, 42 g čerstvého droždí, olej, 250 ml mléka, 4 žloutky

Také vás může zajímat ...

Na náplň:

skořicový cukr, 1 lžičku mleté skořice, jahodový džem, 50 g cukru krupice

Postup:

  1. Mléko mírně ohřejte, odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Ve zbylém mléce rozpusťte sádlo.
  2. V míse utřete do pěny máslo, moučkový cukr a žloutky. Mouku prosejte do mísy se špetkou soli. Přidejte kvásek, žloutkovou hmotu a vlažné mléko s rozpuštěným sádlem. Vypracujte hladké těsto a nechte v míse vysypané moukou 50 minut kynout.
  3. Jahodový džem smíchejte s cukrem a skořicí. Těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka. Potřete je vejcem. Na polovinu koleček dejte náplň, přiklopte zbylými kolečky a pořádně přimáčkněte okraje. Nechte ještě asi 15 minut kynout. Pak koblížky smažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova a nechte okapat na papírovém ubrousku. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...