Koláč s cibulí, vínem a medem

Tymián koláči dodá nezaměnitelnou vůni a zkaramelizovaná cibulka na medu a víně dokonalou chuť.

Ingredience:

Na těsto: 300 g mouky, ½ lžičky soli, 240 g studeného másla, 3 lžíce vody

Na náplň: 100 g slaniny, 5 kusů žlutých cibulí, sůl a pepř, 2 lžíce čerstvého tymiánu, 250 ml bílého vína, 3 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžíce zakysané smetany

Postup: Máslo nakrájejte na kostky a dejte do mixéru. Přidejte mouku, sůl a rozmixujte. Do směsi přidejte vodu a zpracujte na pevné těsto. Dejte na 30 minut do lednice.

Těsto rozválejte na tenký plát, dejte do formy a 15-20 minut pečte. Náplň: Plátky slaniny opečte dokřupava. Přidejte cibuli, sůl, pepř a tymián a vařte, dokud cibule nezměkne.

Přilijte víno a med a vařte na nejvyšší teplotě. Přidejte vejce a smetanu, směsí naplňte těsto a pečte asi 30 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...