Koláč se špenátem a fetou

Suroviny na 8 dílků:

● 550 g špenátových listů (čerstvých i mražených)
● 2 lžíce nasekaných mátových lístků
● 1 lžíce citronové kůry
● 200 g sýra feta
● 3 vejce + 1 na potření
● čerstvě mletý pepř
● 500 g listového těsta
● 80 g másla na hobliny
● 4 stroužky česneku

Postup:

1.Troubu předehřejte na 200 °C.
Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu, drcený česnek a 3 vejce smíchejte v míse. Těsto rozdělte na 2 díly, vyválejte je na kola
silné asi 5 mm.

2. kruh těsta potřete vrstvou náplně, okraje zahněte. Navrch dejte druhé kolo, poklaďte hoblinami másla a potřete vajíčkem.
Pečte 15–20 minut dozlatova.

Extra tip:

Druhou placku můžete použít i jako druhý samostatný koláč.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...