Koláčky se špenátem a fetou

Suroviny na 2–3 porce:

● 550 g špenátových listů (čerstvých i mražených)
● 2 lžíce nasekaných mátových lístků
● 1 lžíce citronové kůry
● 200 g sýra feta (či gouda)
● 3 vejce + 1 na potření
● čerstvě mletý pepř
● 500 g listového těsta
● 80 g másla na hobliny

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promícháme v míse. Listové těsto rozdělíme na šest dílů a vyvállíme je na kola o síle tři milimetry.

Doprostřed každého dáme část špenátové náplně a okraje zahneme. Navrch poklademe hobliny másla a koláčky potřeme vajíčkem. Pečeme je 15–20 minut dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...