Křehké jehněčí kotlety

Marinované jehněčí kotlety se doporučuje propéct jen dorůžova, aby zůstaly šťavnaté.

Suroviny na 4 porce – 12 jehněčích kotletek – 1 citron – olej na vymazání

Také vás může zajímat ...

Na marinádu – dijonská hořčice – nasekaná petrželka – česnek – sůl, pepř

Postup

1. Z kotletek odstraňte přebytečný tuk a po obou stranách je potřete rozpůleným citronem

2. Stroužky česneku utřete a promíchejte s pepřem, nadrobno nasekanou petrželku, solí a dijonskou hořčicí. Směsí potřete kotlety a nechte 30 minut marinovat

3. Kotlety rozložte do olejem vymazaného pekáčku, zakryjte a dejte péct do trouby rozehřáté na 220 ºC na 5 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...