Moje chvilka pohody

Křehké jehněčí kotlety

Marinované jehněčí kotlety se doporučuje propéct jen dorůžova, aby zůstaly šťavnaté.

Suroviny na 4 porce - 12 jehněčích kotletek - 1 citron - olej na vymazání

Na marinádu - dijonská hořčice - nasekaná petrželka - česnek - sůl, pepř

Postup

1. Z kotletek odstraňte přebytečný tuk a po obou stranách je potřete rozpůleným citronem

2. Stroužky česneku utřete a promíchejte s pepřem, nadrobno nasekanou petrželku, solí a dijonskou hořčicí. Směsí potřete kotlety a nechte 30 minut marinovat

3. Kotlety rozložte do olejem vymazaného pekáčku, zakryjte a dejte péct do trouby rozehřáté na 220 ºC na 5 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden