Krémová celerová polévka

Získá si vás svou hedvábnou jemností a výraznou chutí. S křupavými krutony či opečenou houstičkou bude neodolatelná.

Potřebujete:

1 a ¼ litru plnotučného mléka, 600 g celeru, 2 lžíce másla, muškátový oříšek, čerstvou petrželku nebo pažitku na ozdobu, pepř, sůl

Na krutony:

3 rohlíky z předchozího dne, 3 lžíce másla

Postup:

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Nakrájený celer dejte do hrnce, zalijte mlékem a na malém plameni za občasného míchání ho uvařte zcela doměkka (trvá to asi 20 minut).
  3. Hrnec odstavte a nechte mléko s celerem zchladnout. Pak celer rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Do hotového krému vmíchejte máslo a ochuťte ho pepřem, solí a muškátovým oříškem. Krém nechte prohřát. Rohlíky nakrájejte na kostičky a osmažte na másle. Krém podávejte s krutony, ozdobený bylinkami. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama