Krémová žampionová polévka

Pokud dáváte k večeři přednost polévkám, přijdou vhod ty husté, které můžete doplnit pečivem.

Příprava: 55 min

Náročnost: x

Cena: 65 Kč

Potřebujete:

2 lžíce přepuštěného másla ghí

1 cibuli

500 g žampionů

700 ml zeleninového vývaru

2 lžičky sušené šalvěje

250 ml smetany

sůl, pepř

trochu zelené petrželky

1 Cibuli nakrájejte najemno, žampiony očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a asi 5 minut na něm zpěňte nakrájenou cibulku.

2 Pak přidejte většinu nakrájených žampionů, přisypejte šalvěj a za občasného míchání restujte na středním plameni 10 minut. Poté zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou.

3 Nakonec přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Polévku můžete dozdobit několika plátky žampionů, snítkou petrželky a podávejte třeba s opečeným chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama